Overfladebehandling

Vi kan hjælpe med overfladebehandling af de producerede emner efter behov. Hvis vi ikke selv kan klare det i huset, får vi det lavet i samarbejde med vores netværk af kompetente overfladebehandlere.

Det betyder at vores kunder kun behøver at handle ét sted og kan modtage et færdigt produkt.

Vi overfladebehandler mange forskellige materialer – se mere om materialer her.

Se vores forskellige overfladebehandlinger herunder:

Pulverlakering

Velegnet til aluminium og stål

Pulverlakering er velegnet til udendørs emner. Pulverlakken indeholder ikke skadelige opløsningsmidler. Pulverlakering giver en ensartet overflade, der er modstandsdygtig overfor slid, stød og ridser samt mindre modtagelig overfor bakterier, svampe eller lignende, der kan virke nedbrydende for stål og aluminium.

Pulverlakering er en miljøvenlig- og bæredygtig løsning, da den hverken udleder farlige stoffer eller efterlader miljøfarligt affald.

Lakering med pulver foregår ved at pulveret bliver elektrostatisk opladet, så emnet tiltrækker pulveret. Herefter fordeler pulveret sig over hele overfladen. Efter lakeringen varmebehandles det op til 200 grader. Når emnet kommer ud af ovnen kan det straks anvendes.

Vådlakering

Velegnet til jern, stål, el-galvaniseret- og varmgalvaniseret stål og aluminium

Vådlakering er særligt velegnet til emner, der ikke tåler høje temperaturer og materialer, der har brug for en høj korrosions beskyttelse.

Vådlakering har en stærk udendørsholdbarhed, en flot overfladefinish og giver mulighed for mange forskellige farver.

Varm- og el galvanisering

Smeltet zink

Varmgalvanisering er en kemisk process hvor emnet dyppes i smeltet zink. Zinken danner zinkoxid, som beskytter stålet eller støbejernet mod at ruste.
Modstandsdygtig behandling med lang holdbarhed. Anvendes især til udendørs emner. Varmgalvaniserede produkter er miljøvenlige.

Processen med varmgalvanisering udsætter emnet for høj varme og er derfor kun anvendeligt til robuste dele.

Elgalvanisering foregår ved at emnet nedsænkes i et kar, hvor der er en zinkholdig væske. Der ledes strøm igennem, zinken frigøres og klæber sig til pladen. Mindre modstandsdygtig behandling. Anvendes til emner, der er mindre udsatte fx til indendørs.

Den lidt lavere temperatur ved elgavanisering muliggør at selv emner i tyndplade kan overfladebeskyttes.

Eloxering

Velegnet til aluminium

Eloxering er velegnet til emner, der kræver korrosionsbeskyttelse, en lav eller moderat slidstyrke og som skal fremstå kosmetisk pæne.

En overfladebehandling, hvor der tilføjes et beskyttende og dekorativt lag til aluminium. Det er en elektrokemisk overfladebehandling, hvor man ved hjælp af ilt forøger det naturligt dannede oxidlag på aluminiums overfladen. Det giver overfladen større holdbarhed og bevarer aluminiummets metalliske overflade i længere tid og giver et ensartet indtryk.

Kromatering

Anvendes til aluminium

Kromatering er en forbehandlingsmetoden, hvor det yderste lag på aluminium omdannes til et kromatlag. Der anvendes en dyppeproces i 8 trin. Kromatering af aluminium anvendes ofte som underlag, før maling med pulver- eller vådlakering.

Kromatering har korrosionsbeskyttende effekt.